fi en

Kompojen säännöt

Teemme parhaamme esittääksemme kaikki meille totimitetut entryt, myös ne jotka eivät noudata sääntöjä pilkulleen.

Kompoteokset julkaistaan partyjen jälkeen tällä sivustolla sekä mahdollisesti muilla Skrollin kanavilla ellei tekijä sitä erikseen kiellä.

Muutokset sääntöihin ovat mahdollisia.

Yleiset säännöt

Teosten on oltava aiemmin julkaisemattomia. Aiemman entryn porttaus uudelle alustalle voidaan hyväksyä jos siihen liittyy merkittävää luovaa työtä eikä se ole pelkkä mekaaninen käännös.

Entryttäminen

Ensisijainen tapa entryjen toimittamiseen on webissä toimiva kompojärjestelmä, joka avataan pari viikkoa ennen partyjä.

Mikäli jostain syystä et pysty käyttämään järjestelmää, voit toimittaa entryn myös sähköpostilla. Entryn ollessa suurempi kuin 5 megatavua, suosittelemme liitetiedoston sijaan käyttämään jotakin tiedostonjakopalvelua ja lähettämään linkin. Kerro viestissä teoksen nimi, tekijän/gruupin nimi ja mihin sarjaan osallistut. Voit lähettää linkin ja tiedot myös pikaviestimellä.

Partypaikalla teoksia voi toimittaa myös fyysisesti USB-muistilla.

Takaraja entryjen toimittamiselle on kolme tuntia ennen kompon alkua.

Kompoihin voi osallistua myös etänä. Jätäthän meille yhteystietosi mahdollisen palkinnon toimittamista varten.

Esittäminen

Teokset esitetään 1080p-tarkkuuden videotykillä 60 Hz ruudunpäivitystaajuudella.

Yhdelle entrylle varattu aika on vähintään kolme minuuttia. Ylipitkät entryt voidaan keskeyttää jos se on tarpeen aikataulussa pysymiseksi.

Reaaliaikakompo

Teoksen on oltava suoritettava ohjelma, joka tuottaa audiovisuaalisen esityksen pääasissa laskennan kautta. Teos voi sisältää ohjelman lisäksi myös datatiedostoja.

Partyjen järjestäjien puolesta on tarjolla Linux- ja Windows-tietokoneet entryjen suorittamiseen (ks. speksit alempana). Jos entrysi ei toimi näillä alustoilla, voit tuoda oman rautasi esitystä varten. Sovithan tästä järjestäjien kanssa etukäteen.

Partyillä on mahdollisuus teoksen kokeiluun kompokoneella.

Teoksen olisi hyvä olla käynnistettävissä suoraan kokoruudun tilaan. Jos tähän tarvitaan komentoriviparametreja, ne on dokumentoitava entryyn sisältyvässä ohjetiedostossa.

Kompon ajojärjestelmä pystyy antamaan yksinkertaisen näppäimenpainalluksen esityksen aloittamiseksi. Hiirisyötteet eivät ole tuettuja.

Villi kompo

Teoksen on oltava kuva-, ääni- tai videotiedosto. Kaikki yleiset formaatit ovat tuettuja. Jos olet epävarma, kysy.

Fast photo -kompo

Teoksen on oltava partypaikalla otettu valokuva. Kuvassa on oltava mukana tiettyjä elementtejä tai teemoja, jotka julkaistaan partyjen aikana. Kevyt jälkikäsittely on sallittua.

Kompokoneiden speksit

  • Ryzen 7 5950X (16 corea)
  • 128 GB RAM
  • GeForce GTX 980 Ti
  • Debian Unstable
  • Ryzen 7 5950X (8 corea)
  • 64 GB RAM
  • GeForce RTX 3080
  • Windows 10
  • KVM-virtuaalikone